zaterdag 9 juni 2012

Workshop nat vilten

Vanmiddag heb ik een workshop nat vilten mogen verzorgen bij mij in het atelier. Vooraf werd er eerst uitgelegd hoe en wat qua wol en technieken.
Daarna mocht iedereen zelf bepalen wat ze gingen maken. Een lapje vilt wat je daarna in kon lijsten of waar je een bloem van kon maken. Of een bloem met een steel. Ach mogelijkheden waren er genoeg!
Maar als je niet weet wat je je er bij voor moet stellen is het begin altijd lastig, als je maar eenmaal aan de gang bent...
Er werd het eerste laagje wol uitgelegd, daarna nog 2 laagjes dakpansgewijs daar boven op. En daar weer de accenten op aanbrengen, zoals nerfjes, een hartje, wat gras, bloemetjes, wolkjes etc etc. Toen iedereen tevreden was konden ze met water en olijfzeep aan de gang. De woorden therapeutisch, zen en massage gingen de rondte, want dat is het inderdaad. Het wrijven werkt echt op je gemoedsrust, heerlijk. En op het laatst de schone en zachte handen door de olijfzeep!
Sommige voelde het wel in de armen, want je bent een hele tijd aan het wrijven, maar als je dan het resultaat ziet is dat toch zeker de moeite waard.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten