vrijdag 19 april 2013

Open Atelier Pimpen met Diam's 3D verf

Tijdens het laatste Open Atelier zijn we aan de slag gegaan met de Diam's 3D verf.
Voor de één een struggle, voor de ander een piece of cake. Soms kan ik zo versteld staan en schat je iemand zo anders in :-)
Iedereen mocht zijn eigen voorwerp meenemen en zo gebeurde het dus dat er vlinders, laarsjes, vazen en een kip werden opgepimpt. Of is het een haan?
Als je nog niet eerder gewerkt hebt met de Diam's dan is het soms even zoeken, hoe ga ik er mee om en wat wil ik precies. Bij de vlinders kun je de vormen in het ijzer volgen, maar dat bleek voor Mieke net iets te precies werken zijn, terwijl het voor Saskia geen probleem was. De kip had ook opstart problemen. Natas die zegt dat ze niet zo goed is in tekenen terwijl ze dat wel goed kan, kwam niet lekker op gang. Er werd gesponst, lijnen getrokken om ze vervolgens weer snel weg te vegen. Uiteindelijk heeft ze het raster werk met rust gelaten en heeft ze alleen de vleugels bewerkt. Vanwege tijdsgebrek is ze niet meer aan de staart toegekomen, dus die volgt misschien later nog een keer.
Mijn rubberen kinderlaarsjes werden als voorbeeld gebruikt door Thea, voor een setje andere kinderlaarsjes. Deze waren als kraamcadeautje bedoeld voor een jongetje genaamd Ben en zijn vader zat in de vijvers, dus er werden visjes en waterplantjes gemaakt. Helemaal super toch als je zo'n kraamcadeautje mag ontvangen?!
Conny die heeft een leuke bloemenbak opgepimpt, met allemaal vrolijke kleurtjes en ook echt in haar eigen stijl. Je kunt merken dat Conny er vaker mee gewerkt heeft, want ze word er steeds vrijer mee.
En Ellen, tja Ellen die laat me soms zo verbaasd doen staan........die zegt ook niet te kunnen tekenen en gewoon maar wat doet, maar die heeft een vaas heel mooi opgepimpt. Lekker strak en maar met 1 kleur. Ze heeft thuis een tak staan met allemaal volgelhuisjes eraan en daar past deze vaas natuurlijk helemaal bij.

Soms is zo'n Open Atelier een echte zoektocht. Wat ligt je wel en wat ligt je niet. En daar is het nu net ook voor bedoeld, een echte ontdekkingstocht!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten