woensdag 24 april 2013

Kinder Knutsel Atelier Moederdag

Nou dan poging twee voor Moederdag bij het Kinder Knutsel Atelier. Eens kijken of de meiden het dit keer wel aan hun mama zouden gaan geven.  Aangezien de meiden de vorige keer hun eigen gemaakte werkstuk liever zelf hielden voor op hun kamertje ☺

Ze hebben allemaal een Hartjeshanger gemaakt. Want hoe vier je Moederdag? Door mama je hart te geven en zo te laten zien hoe veel je van haar houdt.
De ondergrond was van tempex, die ze bekleed hebben met de silk clay en foam clay.
Ik had de kinderen wel op het hart gedrukt dat ze het nog wel moesten controleren als ze thuis waren. Want de foam clay heeft de neiging iets uit te zakken en er waren wat dikkere motiefjes gemaakt waar dat bij zou kunnen gebeuren. Door schade en schande word je wijzer zullen we maar zeggen. Want mijn voorbeeld had een bijtje/hommeltje en die was ook als een plumpuddinkje ingezakt. Kan een grappig effect geven daar niet van hoor, je krijgt dan gewoon een extra dik plat bijtje/hommeltje.
Nou bij de meeste was het goed gegaan, bij de meeste dan :-)  Maar dat maakt de mama's toch niets uit, ze vinden alles mooi wat hun kind maakt, toch!


Een klein weetje volgens Wikipedia:
Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. De moderne Moederdag wordt meestal in maart, april of mei gevierd. Dit verschilt echter per land. Moederdag wordt dus niet overal op dezelfde dag gevierd en in sommige landen is Moederdag meer een vrouwendag. In Nederland begon de traditie rond 1925.
De kinderen moeten moeder verrassen met versieringen, gelegenheidsversjes, bloemen, speciale broodjes en zelfs juwelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten