maandag 21 mei 2018

Workshop Schilderen op hout

Ik kreeg laatst een mailtje van Erica en John, die hun broer Mark wilde verassen voor zijn vijftigste verjaardag. Ze zou graag willen schilderen op hout en dan misschien een beetje in de stijl van zee, strand, vissen e.d. Dus ben ik in het archief gedoken en heb een aantal ideeën opgezet. Toen Mark en John binnen kwamen in het atelier, zag ik de verschrikte blikken. Ze keken rond en zullen gedacht hebben, wat moeten we hier in hemelsnaam. Dat komt natuurlijk ook mede door alle naai gerelateerde materialen die er hangen en liggen in het atelier. De meeste vinden het heerlijk al die vrolijke kleurtje, maar deze 2 mannen hadden echt een OMG momentje.
Erica had ze dus echt verrast met deze workshop, blijkbaar wist John er ook niet het fijne vanaf.
Daar lag dus een leuke uitdaging voor mij ☺
Na wat op en neer gevraag en geklets, besloot Mark (het feestvarken) dat hij het dan wel een leuk idee vond dat zijn broer en zus ook iets voor hem gingen maken. Een soort van 3 luik moest het dus worden. Aangezien Mark graag vist en vroeger op de vaart had gezeten, moest het wel iets zijn in die stijl, maar ze mochten zelf weten wat. John had iets gezien met summer time en heeft dit omgezet in fishing time, hij wist precies wat hij wilde, had het helemaal in zijn hoofd zitten zei hij. Zo leuk om te zien ook, hoe hun eerste reactie omgezet werd in een totaal andere kijk.
Uiteindelijk zie je hieronder het resultaat en ik moet zeggen, het zag er te gek uit. En later heeft Mark nog een foto gestuurd van het kunstwerk toen hij het had opgehangen in hun serre.

Bedankt Erica, John en Mark voor jullie creatieve gezelligheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten