maandag 21 januari 2013

Kussens

Dat je bij de Hema, Action, Kwantum e.d. voor heel veel dingen terecht kunt, weet iedereen wel. Zelfs stoffenpakketjes kun je er tegenwoordig kopen. Je moet wel goed op de kwaliteit letten, want het stof kan wat stug aan voelen, dit kan ook komen door de  "pap" die er nog in zit. Ik merk wel dat de meeste van mijn cursisten zelf ondertussen goed in de gaten hebben wat voor een kwaliteitsverschil in stof zit. Maar soms vind je in de enkele stoffenwinkel die Venray telt gewoon niets anders en wijk je uit naar een alternatief.
Zo kwam Melanie op de dinsdagavond les met een kussen stoffenpakket van de Hema. Heel leuk om als beginner mee te beginnen. Maar dan moet er toch nog altijd iets extra's op vinden wij. Je eigen handtekening er op zetten om het zo maar eens te zeggen.
Dus ze had de naam van het meisje, waarvoor het kussen was bedoeld, al op de computer uitgewerkt en meegenomen. Deze letters had ze uit vilt geknipt en op het kussen gestikt. Een hele mooie oefening om je naaimachine onder de knie te krijgen, vooral met de hoekjes en bochtjes maken is dit een goeie leerschool.
En daarna hebben we de bloemetjes die al op de stof gedrukt stonden, nog opgeleukt met knoopjes, een gehaakt bloemetje en lintjes. De keeropening heeft ze afgezet met een kantje.
Als dit geen mooi cadeautje is dan weet ik het ook niet meer.


Claudi van de vrijdagochtend groep heeft ook een kussenhoes gemaakt. Zij wilde een hoes met knoopsluiting maken. Dus zo gezegd zo gedaan. 
Bij die sluiting hebben we een grapje uitgehaald. Claudi heeft de knoopsgaten een beetje schots en scheef verdeeld op de strook. Daarna hebben we bij de knopen ook een leuke truc uitgevoerd. We hebben knoop op knoop gemaakt, Zo kun je iedere combinatie maken die je zelf wilt. 


Het is maar goed dat ik laatst een heleboel knopen bij de groothandel heb meegenomen, heerlijk....dat is net zo'n snoepdoos waar je uit mag zoeken, maar waar teveel keuze is......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten