vrijdag 12 februari 2016

Kinderfeestje Nynke Memobord

Vrijdags kwam Nynke na school met al haar vriendinnen bij mij in het atelier haar feestje vieren. Gezellige kwebbelende, giechelende en hardwerkende meiden. Sommige kende ik al, dus dan zit de sfeer er meteen in. Nynke had het schoolbord Hart als voorwerp gekozen. Maar in plaats van te versieren met de Foam en of Silk Clay, wilde ze toch iets meer uitdaging en koos ze voor het versieren met de Diam's 3D verf. Want Nynke was al bekend met het atelier, ze zit namelijk bij het Kinder Knutsel Atelier. Dus heeft al heel wat voorbij zien komen, haar voordeel dus.
Zo gezegd zo gedaan.
De meiden gingen eerst aan de slag om het hart met schoolbordverf te schilderen. Dat is soms ook al een hele lastige, want welke kleur kies je.......tja........volg je de keus van je vriendinnetje of vaar je toch je eigen koers. Tussen het drogen van de verschillende de lagen door konden ze bedenken wat ze er op wilde gaan mozaïeken. Al weer een keuze die niet gemakkelijk is. Heerlijk om te zien en te horen hoe ze dat samen bespreken.
In het atelier probeer ik om de kinderen hun eigen fantasie te laten gebruiken, maar sommige vinden dat wat lastiger en dan komen onze ideetjes op tafel en die hebben we heeeeel veeeeel. En Danjelle hielp deze middag een handje mee en die heeft ook zo haar ideetjes, heerlijk zo'n creatieve dochter. Voordat je het weet zetten de kinderen je even flink aan het werk, want ze durven dan ineens toch niet zelf te tekenen en dan mag jij dat voor ze doen. De meeste moeten soms een drempel over en ook al weten ze dat ze goed kunnen tekenen, ineens durven ze niet meer. Bang om hun werk te verpesten zeggen ze dan.En ja wij willen natuurlijk alle kinderen met iets moois naar huis laten gaan en helpen een klein handje ☺ 
Toen alle harten in de schoolbordverf stonden, kwam de Diam's 3D verf op tafel en mochten ze beginnen met de contouren te zetten. Daarna konden ze ze in mozaïeken. Echter kun je zien op de foto dat toch niet iedereen dat gedaan heeft. Soms omdat ze het niet mooi vonden en soms omdat ze er misschien toch geen zin meer in hadden. En sommige kleurde het gewoon helemaal egaal in. En ook dat mag, lekker je eigen ding doen.
Toen ze klaar waren en Nynke haar cadeautje had uitgepakt, wat iedereen krijgt,  die haar of zijn feestje in het atelier viert, togen ze naar huis met hun mooie harten. De papa en mama hadden er voor gezorgd dat het eten al klaar stond en als klap op de vuurpijl bleven ze ook nog met zijn allen slapen bij Nynke. Dat moet toch een super dag zijn geweest. Nynke en vriendinnen heel erg bedankt voor jullie creativiteit en gezelligheid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten