woensdag 13 januari 2016

Kinder Knutsel Atelier update

Zo leuk om te werken met volwassenen, maar zeker ook met kinderen. Ze leggen de lat al net zo hoog als de volwassenen. De ene les is het heel erg stil in het atelier en de andere les is het een echt giebelend kippenhok.
 
Tijdens het Kinder Knutsel Atelier werken we vaak met acrylverf maar natuurlijk ook met Diam's 3D verf en dan telkens toegepast op verschillende ondergronden. Hieronder is gewerkt op een styropor ondergrond. De Diam's is daarna gebruikt om accenten mee te zetten. En kijk eens hoe heerlijk kleurrijk kinderen werken....daar word je toch meteen vrolijk van?!


 
Je kunt de Diam's ook heel goed gebruiken op glaswerk. Hieronder is eerst het glas vetvrij gemaakt met azijn, gewoon degene die we ook in de keuken gebruiken. Daarna hebben we met de Diam's gesponst, zodra die laag ietwat gedroogd was hebben we rechtstreeks vanuit de tubes accenten gezet.
Toen er nog tijd over was hebben we nog enkele theelichtjes versierd met Diam's, want ook dat kan. Je mag het theelichtje alleen nooit onbeheerd laten branden en als er per ongeluk Diam's aan het lontje is gekomen dan mag je het kaarsje ook niet meer laten branden.
 

Wat de volwassenen leuk vinden, vinden de kinderen ook leuk. Zo was er al meerdere keren gevraagd of ze niet een keer mochten glasetsen. Dus de meiden hebben flesjes versierd met de glasets pasta. Ik dacht dat het leuk was om in de herfststijl iets te maken op de flesjes, maar de kinderen dachten daar dus anders over. Ze hebben allerlei andere sjabloontjes
gebruikt. Maar wat wil ik ook eigenlijk....ze hebben in het atelier keuze uit zoveel dingen dat ik wel kan denken dat ze iets uitzoeken in het thema van het jaargetijden, maar tevergeefs gedacht dus. En eigenlijk stimuleer ik hun eigen wil ook liever, dus Monique laat los laat los ☺
 
 
Textiel is de rode draad bij het atelier, dus voor Pasen hebben de kinderen met vilt allerlei leuke versieringen gemaakt voor in de paastakken. Zelf met naald en draad in elkaar gezet.
 
 
Mixed Media is iets wat je steeds vaker voorbij ziet komen. Met stempels, Neo Color II, aquarel potloden, baby wipes, sjablonen e.d. zijn we aan het werk gegaan. En zie hier wat een mooie kleurrijke werkjes er zijn gemaakt.
 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten