zondag 15 december 2013

Winter bij het Open Atelier

Omdat de meeste dames bij het Open Atelier niets meer voor Sinterklaas hoeven of willen maken, schuiven we wat meer naar de kerst toe. Zo ook dit keer.
We zijn met de naaldvilt techniek aan de gang gegaan. Iedereen bepaalt zelf welke richting ze uit willen gaan, want dat kan dus met deze techniek.
In de eerste groep zijn er elfjes gewikkeld en geprikt en 1 trolletje is geheel met de viltnaald gemaakt. Het leuke van de elfjes is dat je ze in iedere stijl/sfeer kunt maken. Dit keer hebben sommige takjes in de hand gegeven, maar je kunt hier natuurlijk ook heel gemakkelijk een kerstballetje voor gebruiken.




In de tweede groep zijn er ook elfjes gemaakt, maar ook trolletjes en hele leuke kleine sneeuwpopjes.
Het trolletje met de leuke snor is door Francis gemaakt en die heeft nog nooit een viltnaald in de handen gehad, maar is wel heel erg creatief blijkt maar weer. Super gedaan toch?





Een eerdere keer zijn er door de middag groep ook trolletjes geprikt. Maar omdat het een kleine groep was en een groep die al langer bij het Open Atelier zit, hebben 2 dames geschilderd. Ook omdat Ellen een ontsteking aan haar vinger had en dat prikt natuurlijk niet gemakkelijk.
Normaal doe ik dat niet zo snel, 2 totaal verschillende technieken door elkaar. En al helemaal niet met nat (verf) en droog (wol), maar dit was een uitzondering.
Er zijn 2 hele leuke Winter/Kerst hangers en 2 hele leuke trolletjes gemaakt.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten