vrijdag 21 juni 2013

Open Atelier Keramiek

Deze vrijdag heeft zowel de vrijdag middag groep als de vrijdag avond groep gewerkt met chamotte klei. Dus ik hoefde niet tussendoor om te schakelen of op te ruimen, althans niet van materialen wisselen dan. Want alles weer schoonmaken voor de volgende groep moest toch gebeuren. We hadden dit keer een volle middag groep zitten maar dat mocht de pret niet drukken. Zulke leuke dingen zijn er gemaakt.
Ook nu had bijna niemand ooit eerder geboetseerd. Dus na mijn intro werd er vol goeie moed begonnen.Er werd wat in mijn fotoboeken gebladerd en gezocht naar inspiratie. En dan moeten ze gaan kiezen, wat soms zo moeilijk is.......Antoinette die al heel lang met pijn in haar schouder zit, had een soort rabarberblad meegenomen en heeft daar heel rustig allemaal stukken klei op gedrukt, toen alles bedekt was hebben we het blad er af gehaald, zodat je heel goed de nerven in de klei kon zien. Daarna hebben we de vorm in een doek in een schaal gehangen om zo te laten drogen. Wilma is een heks zegt ze altijd dus die heeft heel toepasselijk een lieve heks gemaakt, met wat openingen zodat ze er een lichtje in kon laten schijnen. We hebben in de pukkel op het gezicht gaatjes geprikt, zodat we daar later als het gebakken is wat haren in kunnen steken, zoals bij een echte heks ☺
Conny die een les kwam inhalen heeft een uiltje bij haar eerder gemaakte uil gemaakt. Loes een dikke dame met een badpak, Lotte een bolle baadster, Marjan een uiltje, Patricia heeft een schaaltje met een uiltje gemaakt, maar die staat op de foto een beetje verscholen zie ik nu. En Manon heeft een foto, genomen tijdens een vakantie van haar en haar vriend, na geboetseerd. Zeer ambitieus, maar uiteindelijk is het haar toch goed gelukt.


Toen Marcel thuis kwam heeft hij meteen ook klei gepakt en het blad dat Wilma voor mij had achter gelaten ook gebruikt voor verschillende schaaltjes. Nu maar hopen dat het niet te dun gemaakt is door hem.

De avond groep heeft sommige beelden van de middag groep als uitgangspunt gebruikt. Maar ook zij hebben hele mooie beelden geboetseerd. Steffy heeft een bolle baadster gemaakt, Cindy een boomstronk, die gemaakt is in een door ons zelf gemaakte gipsen mal, en heeft hier vlinders op gemaakt. Franci heeft haar eigen fantasie gebruikt en een figuurtje in een kommetje gemaakt. Het lijkt bijna op een luchtballon mandje met iemand er in, dus wie weet zou ze er later een ballon boven hangen. Er is door Tiny een uil gemaakt, maar dit keer zittend op een tak. Die uilen blijven toch maar steeds voorbij komen ☺ En Vivian heeft een hart gemaakt met een klein vogeltje, deze komt op een pin in de tuin te staan.
Later zag ik op Facebook, bij de door haar geplaatste foto van haar werkstuk, als commentaar staan: of ze een kilo gehakt had na gemaakt.............hahahahahaha wat een grapjas en die grapjas was toevallig mijn tante die Vivian ook goed kent. Wat een muts.


 Wat is het toch heerlijk om met je handen en ogen te creëren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten