dinsdag 28 mei 2013

Workshop all inn Vaas Vilten

Wat een mooie dag was het vandaag om te vilten. Te warm om buiten te zitten eigenlijk dus zijn we toch maar in het atelier aan de gang gegaan, waar het heerlijk koel is.
Vandaag zouden we een vaas gaan vilten. Maar ik schrok van het ambitieus plan van Natas bij binnenkomst. Ze had me toch een enorme pot mee genomen......ze had haar vaas nog even kapot laten vallen voordat ze naar mij toe kwam.....dus dit was een alternatief. Nou en wat voor één!
Maar gelukkig hoefde het niet helemaal tot boven toe gevilt te worden. De andere dames hadden gelukkig een standaard maar meegenomen ☺

Na mijn uitleg gingen ze aan de slag. Wol uileggen, motieven er op uitleggen en daarna het vilt proces starten. Ze hebben flink hard moeten werken hoor, want het is tenslotte een zeer tijdrovend werkje en vooral als het een wat groter werkstuk is dan normaal. Na zo'n workshop realiseren ze zich maar al te goed waarom handwerk zo duur is. Maar ze hebben genoten.
Tussendoor had Marcel voor een heerlijke lunch gezorgd, die we lekker buiten hebben kunnen nuttigen. Nu konden de handen en armen weer een beetje bijtrekken, om daarna weer volop aan de slag te gaan.
En dan zie je de resultaten uiteindelijk en ben je zo jaloers en wil je de mooie werkstukken gewoon zelf houden................ Of gewoon hopen op meer tijd zodat je zelf weer eens kunt creëren.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten