woensdag 30 januari 2013

Kinder feestje Pieter

Vanmiddag vierde Pieter zijn feestje in het atelier. Ontzettend leuk om weer eens jongens in het atelier te hebben. Het was trouwens een mix van jongens en meisjes. En allemaal reuze benieuwd en enthousiast wat ze gingen maken.
Pieter wilde een memobord maken, want zijn zus Britt had die al eens een keer eerder hier gemaakt tijdens haar feestje en hij vond dat dus ook helemaal leuk.
Na een korte uitleg mochten ze aan de gang.
Omdat Pieter een eigen hond had gekregen, wilde hij dus een golden retriever schilderen. Het plaatje was me toegestuurd via de mail en die had ik al uitgewerkt, maar hij wilde hem zelf natekenen (knap hoor). De andere kinderen hadden even de tijd nodig om te bedenken wat ze wilde gaan maken. De klapper met plaatjes, geplukt  van het internet, werd dan ook naarstig doorgebladerd. En toch vinden ze dan soms nog niet datgene wat ze in hun gedachte hebben. Zo werd me gevraagd of ik de trein uit de film Onstoppable kende, want die was zo gaaf die wilde hij wel graag schilderen.............dus snel een foto op internet gezocht en die uitgetekend. Wel heel stoer dat hij het aandurfde. Verder werden er hartjes, bloemetjes, een konijn, bomen en een vliegtuigje geschilderd.
Bij de bomen stond eerst nog een kleine kabouter getekend, maar die is volgens mij achter de bomen gekropen en was ineens niet meer te zien ☺
Uiteindelijk hebben een aantal kinderen nog wasknijpers geschilderd, die we daarna op het bord hebben bevestigd. Zo kunnen ze voortaan al hun briefjes, uitnodigingen e.d. goed bewaren op hun eigen memobord. En bij sommige zijn nog wat foam versierseltjes aangebracht. Nog een scoebiedoe touwtje door de gaatjes om op te hangen en voila ze zijn klaar.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten