woensdag 25 juli 2012

Keramiek

Tussen alle administratie, les roosters, nieuwsbrieven door is er toch ook nog tussendoor tijd om zelf creatief bezig te zijn. Eigenlijk is het te mooi weer om in het atelier te zitten, maar in de volle zon boetseren is ook niets. Daarbij is het heerlijk koel in het atelier dus ook niet echt een straf :-)

De inspiratie komt van zelf en gaat een eigen leven leiden. De opzet voor één beeld was eigenlijk helemaal anders en dan ineens gaan je handen een bepaalde kant op, onstaat er een lijn en ga je daar in door. HEERLIJK!

Nu is het weer wachten op het drogen en het bakken en daarna....................glazuren, inkleuren, raku stoken........wie zal het zeggen. Glazuren heeft niet echt mijn voorkeur. Ik hou er namelijk van om de huid van de klei te behouden, ik werk ook meestal met grove chamotteklei, zodat ik ook wat grover en ruiger kan werken. Als je een beeld glazuurt ben je die huid toch voor een gedeelte kwijt. Enfin afwachten dus, het kan alle kanten op.

donderdag 12 juli 2012

Silk Clay en Foam Clay

Afgelopen zondag, tijdens de kunstmarkt, heeft Annelieke een opdrachtje binnen gesleept. Kei leuk voor haar, alleen twijfelde ze of het een elmo of koekiemonster moest worden. Vandaag heeft ze ze maar allebei gemaakt. Ze heeft ze gemaakt met de silk clay, die ook in het atelier verkrijgbaar is. De structuur heeft ze met behulp van een schaar gemaakt. Lekker voor de tv, geen vieze handen, geen vieze tafel dus perfect om mee te werken.


 De sleutelhangers zijn tijdens de kunstmarkt gemaakt door Anouk en Dion.

woensdag 11 juli 2012

Boetseren

Vandaag had ik afgesproken met mijn lieve vriendin Jeannette, om samen creatief actief te zijn. Normaal geven we allebei les in keramiek en kom je er zelf bijna niet aan toe. Dus is het heerlijk om met zijn tweetjes bezig te zijn, zonder dat je uitleg hoeft te geven. Lekker bijkletsen, ideeën delen met elkaar. En je niet ongemakkelijk voelen als er een stilte valt, omdat je gewoon heerlijk met je handen bezig bent en alles om je heen vergeet. Tussendoor lekker lunchen in het atelier, dankzij een heerlijk verzorgde sandwich, gemaakt door Annelieke. En elkaars werk te "bekritiseren" en te bewonderen :-)
En wat ook heel leuk was om te merken dat ik ineens weer een oude stijl onder mijn handen vandaan zie komen. 
Kortom een heerlijk dag voor me zelf...........Omdat het vakantie is in het atelier, kan ik nu ook alle spullen gewoon lekker laten liggen, zodat ik de volgende keer weer zo kan beginnen. Want als ik eenmaal aan de gang ben dan wil ik vaak meer. En natuurlijk moet mijn oven vol zijn voordat ik hem ga stoken :-) En dat word ook heel spannend want het is de eerste keer dat we dan de nieuwe oven gaan uitproberen.


Binnenkort ga ik ook maar eens experimenteren met porseleinklei..............

zondag 8 juli 2012

Kunstmarkt Fladder

Ik ga zo met mijn voetjes omhoog. De rest van de familie zit al uitgeblust op de bank. Maar ik wilde toch nog even de foto's bekijken en plaatsen op mijn blog. Mijn atelier staat nog op zijn kop, maar dat komt morgen wel weer. Kan ik alles weer eens mooi reorganiseren.

Vandaag hebben wij namelijk op de Kunstmarkt in het centrum van Venray gestaan. We hebben veel bekende gezichten gezien en veel nieuwe gezichten, ondanks het weer! Want we hebben in de regen staan opbouwen....gelukkig hebben we wat later in de middag geen regen meer gehad.
We hadden extra zeil meegenomen en maar goed ook, want zo wisten we zeker dat we droog zouden staan. En het tafeltje dat we mee genomen hadden voor de mini workshops kon op deze manier droog staan. Het was eigenlijk wel een heel knus hoekje om zo laag onder het zeil te knutselen....


Er zijn theelichtjes met de Diams beschilderd en heel veel leuke sleutelhangers bekleed met de Foam of Silk Clay.


Ik en mijn trouwe assistenten, in de vorm van mijn dochters Annelieke en Danjelle (zij zijn tenslotte Zus & Zus), Marcel en mijn lieve vriendin Vivianne willen iedereen bedanken voor hun bezoekje aan onze stand.
Wij hebben genoten en hopelijk jullie ook!

zaterdag 7 juli 2012

Kunstmarkt Fladder voorbereidingen

Gisteren druk geweest met een aantal stoffen uiltjes. Want natuurlijk denk ik dat ik nog niet genoeg voorbeelden heb staan, om te kunnen laten zien tijdens de Kunstmarkt in Venray......
Marcel is nu druk bezig om een standaard te maken waar ik ze in kan plaatsen. En ik, ik kruip toch nog maar even achter mijn naaimachine denk ik :-)

woensdag 4 juli 2012

Vlaggenlijn

Ik mocht in opdracht een vlaggenlijn maken en dit keer gelukkig weer eens voor een meisje. Het was inmiddels al weer een tijdje geleden, de laatste tijd waren het meer jongens dan meisjes. En tja, eerlijk gezegd kun je voor meisjes veel meer kanten op.


Quote

Hele mooie woorden en ook zo waar!