maandag 24 december 2012

Kinder Knutsel Atelier Kerst

De laatste Kinder Knutsel Ateliers van dit jaar zitten er weer op. De dametjes hebben hele mooie dingen gemaakt van een pollepel en ijslollystokjes.
Je hebt hiervoor alleen een pollepel, ijslollystokjes, verf, stof, wol, foam en lijm nodig. Daarnaast zijn er in het atelier allerhande andere materialen en gereedschappen aanwezig om te gebruiken. En daar wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. De bakken met vilt en foam restjes werden gretig gebruikt, samen met de ponsjes en kartelschaartjes.

Vaak weten ze van te voren niet wat ze gaan maken, pas bij binnenkomst kunnen ze het voorbeeld zien hangen. De reacties zijn altijd heel erg leuk.
Dit keer had ik bij het voorbeeld van de pollepel Kerstman de muts zover over zijn hoofd heen getrokken, dat zijn ogen niet meer te zien waren. In de eerste groep wilde de meeste toch wel de ogen van de Kerstman zien, in tegenstelling tot de tweede groep. Die vonden het wel grappig als je ze niet zag.
Ik geef altijd aan dat ze zelf hun fantasie mogen gebruiken, vooral niet letterlijk na maken. Als ze iets anders willen doen met kleur of materiaal, dan stimuleer ik dat zeker. Zo gebeurde het in de tweede groep dat sommige klaar waren met alles en nog iets wilde maken. Dus kregen ze nog een ijslollystokje. En daar kwamen de leukste creaties uit. Een kerstengeltje, een mannetje in pak en een sneeuw vrouwtje. En Anne had "takjes" als armen bij de sneeuwpopjes gemaakt. Zo leuk als je ze los laat gaan met hun fantasie.


 
 
 



Omdat er ook kinderen bij het Kinder Knutsel Atelier zitten, die al eerder een keer iets voor Kerst of Pasen e.d. hebben gemaakt, zorg ik er voor dat er steeds iets anders gemaakt wordt. Het is niet de bedoeling dat ze net zo als op sommige scholen, ze ieder jaar weer een soortgelijk iets gaan maken.
Maar de dingen die voorgaande jaren gemaakt zijn, zijn wel nog heel leuk om als inspiratie op te hangen. Zo hebben we vorig jaar deze sneeuwpoppen en kerstmannen gemaakt van een tempexbal.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten