zondag 15 april 2012

Open Atelier

Tijdens het Open Atelier van 6 april, zijn we o.a. gloeilampen gaan beschilderen. Omdat sommige daar toch niets mee hadden, mochten ze ook een houten voorwerp meenemen, zoals bijvoorbeeld een houten broodplank. Wel wilde we het thema Pasen/Voorjaar behouden.
Dat je bij het schilderen af en toe rekening met de droogtijd van verf moet houden is wel eens lastig en moeilijk, want iedereen wil voor uit. Maar natuurlijk is die droogtijd belangrijk want je trekt anders snel de onderlaag er weer af met een nieuwe lik verf. Niet alles is dan ook af en zal een andere keer afgemaakt worden.
Betty had leuke grote gloeilampen meegenomen en daar kun je natuurlijk meer op kwijt dan op de kleinere die Maud had meegenomen. Maud had er iet wat meer beschilderd, dus die heeft ze thuis nog afgemaakt en op de foto gezet en doorgestuurd.
De houten voorwerpen zijn helaas niet allemaal afgekomen.
Maar ik wil jullie het resultaat tot nu toe toch laten zien. Zo kunnen de dames zien dat het resultaat nog helemaal niet zo slecht is en al helemaal niet, omdat het voor sommige ook de eerste keer was dat ze zoiets deden.

Het Open Atelier is niet voor niets een ontdekkingsreis naar verschillende technieken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten